A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вона народилася, як і Незалежність, 24 серпня

Дата: 27.08.2021 07:59
Кількість переглядів: 399

У день, коли наш народ святкував 30-ліття від часу ухвалення Акту проголошення незалежності України, Катерина Могилка з Великої Павлівки відзначала одразу два свята – і державне, і свій 75-й день народження.

Ювілей та напів’ювілей поєднала переглядом урочистостей, які транслювалися в прямому ефірі.

- Я дуже люблю дивитися телевізор, - зізнається жінка. – Із задоволенням переглянула парад, він мені дуже сподобався, розчулив, сиділа, плакала. Син – біля мене, заспокоював. Я живу з одним із синів. Інші діти – в інших місцях. Але приїжджають, доглядають, привозять, що потрібно. Маю шестеро діток: трьох синів і трьох доньок. Вони в мене дуже хороші, турбуються. Я рада, що не забувають. На день народження стільки надарували: і посуд, і взуття, й інше. Допомають. Я нині на пенсії. Дояркою була. 30 років. А тепер сиджу на дивані. Майже не ходжу нікуди, хіба що надвір. Уже старенька, здоров’я трохи зраджує, не дуже можу щось зробити.

Але не так за роботою Катерина Петрівна сумує нині, як за вишивкою.

- Вишивати – це я спеціаліст. У мене було багато вишито. Чимало роздарувала, хоча й удома щось лишилося. Я дуже любила вишивати. Мене бабуся, батькова мати, навчила. Вишивала по-всякому: і хрестиком, і гладдю, і по-іншому. А тепер зір уже не той. 

Та навіть попри це, жінка зізнається, їй наразі добре.

- Коли В’ячеслав Чорновол став народним депутатом України, я чогось так думала, що Україна буде незалежною, виникали такі думки, - пригадує Катерина Могилка. – І мені вони були до душі. Зараз мені хорошо. Як Україна незалежна. У магазинах усе є. Життя хороше. Жити можна за наших часів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора