A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Ставківській школі - 50

Дата: 28.08.2021 08:00
Кількість переглядів: 1092

Рідна школо, тобі 50!!! Це багато чи мало?! Якби не оті ялини та берези під твоїми вікнами, то можна сказати, що зовсім небагато. Але ти, моя школо,  стоїш така ж гарна, ошатна, як і колись новозбудована, в далекому 1971 році. Тільки тоді ти одиноко сумувала на шкільному подвір’ї, а зараз потопаєш у зелені дерев, розмаїтті квітів, і сам Тарас Шевченко з постаменту з мудрістю дивиться на тебе і наказує нам:

«Учітеся, брати мої!

Думайте, читайте,

 І чужому научайтесь, − 
Свого не цурайтесь…»

Але якщо придивитись детальніше, то змінилося майже все, починаючи з склопакетів, що грайливо посміхаються перехожим, ошатного входу до школи. І якщо ви спокусились цією красою, то запрошую Вас до цього храму знань та мудрості. І лише переступивши його поріг, Вас приємно здивують оновлений цього року вестибюль, нові офісні двері класних кімнат на першому поверсі, по-сучасному  оформлений коридор.

А далі, як говорить народна мудрість, праворуч підеш – у казці опинишся, ліворуч – у чарівний  світ спорту потрапиш. Це все, шановні гості, потрібно побачити, описати досить важко, як чудово оформлені класні кімнати початківців за сучасними вимогами НУШ: і нові меблі, і комп’ютерна техніка, і, звичайно, все, що потрібно для навчання і відпочинку молодших школярів.

Там, де знаходяться початкові класи, розміщений дошкільний структурний підрозділ. Завітаєш до нього, ніби до райського куточка: нові сучасні меблі, спортивна стінка, ноутбук, проектор, побутова техніка, розмай іграшок – все для всебічного розвитку малюків.

А спортивним залом ми пишаємося найбільше. Великий, світлий, відповідає сьогоденню;  поряд – роздягальні для дівчат та хлопців, а також – душові. Учні шкіл Зіньківської ТГ із задоволенням приїжджають на зональні змагання з волейболу та баскетболу, люблять фізкультуру і наші школярі, мають багато спортивних досягнень.

Особливої уваги заслуговує і наша шкільна їдальня. Все зроблено по-новому, згідно останніх вимог санітарії та НАССР, а вони, ой які суворі. Будемо намагатись, щоб і нове меню якнайшвидше « прижилося» в нашій школі.

Усі класні кімнати для учнів 5-11 класів охайні, затишні, світлі, ошатні, вмебльовані, з сучасною технікою.

А цього року в нашій школі з’явився і клас робототехніки.

А ще наші учні вивчають автосправу, де всі бажаючі отримують посвідчення водія категорії «С».

І тепер, підсумовуючи все, можна впевнено сказати, що на сьогодні не залишилося в школі жодного куточка, якого б не торкнулися зміни на краще.

А якщо згадати ще й те , що і нова теплогенераторна збудована і повністю замінена опалювальна система в школі, то це означає, що ми йдемо в ногу з життям, і ми дійсно вибороли право бути опорним закладом, де є всі можливості для здобуття повної  загальної середньої освіти учнів. І в усіх цих здобутках  велика заслуга мудрої, далекоглядної, ініціативної директорки нашого НВК, Перепелиці Ніни Іванівни, педколективу в тісній співпраці зі сільським старостою, Бараном Володимиром Васильовичем, життєвим кредом яких є слова: «Буде школа, буде і село».

Та душею НВК є її учні. За 50 років школа  випустила 728 учнів, з них : 20 – відмінників восьмирічної школи, середню  школу закінчили 349 випускників, 12 - золотих медалістів  та  4 – срібних.

Звісно, неможливо, щоб при таких реорганізаціях  не відбулися зміни на краще і в освітньому процесі. І такі успіхи, ми, звичайно, маємо. Адже ми в трійці кращих шкіл Зіньківської ТГ, у нас добрі результати ЗНО, щороку є призери районних і обласних предметних олімпіад. Маємо досягнення і в позакласній роботі. На високий рівень поставлені правоосвітня робота, національно-патріотичне виховання. А в художній самодіяльності (ляльковий театр, танцювальні колективи, екологічні бригади) в нас скільки дипломів і грамот, що і не перелічити.

Запорукою всіх цих досягнень є тісна співпраця адміністрації НВК та педколективу.  З 2012 року в нас колектив стабільний (до цього часу в нас це була проблема), та дякуючи вмілому керівництву директорки школи, Перепелиці Ніни Іванівни, її толерантності, чуйності, вимогливості, ми стали дружними, об’єднаними  єдиною для всіх спільною метою. Ми все в НВК робимо разом. У більшості випадків, у будь-якій роботі, ідею подає Ніна Іванівна, розвиває креативна група (вона в нас в колективі є), а тоді – працюють всі. Завдяки такій організації праці, ми і маємо такі успіхи.

Тож побажаємо рідній школі на наступне п’ятдесятиліття так само йти в ногу з життям і мати ще більше творчих злетів та досягнень.

                                   Бадула Ольга Іванівна, вчителька математики, яка працює з перших днів заснування Ставківської  восьмирічної школи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора