A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Сімейна майстерня родини Одиниць з Тарасівки

Дата: 26.08.2021 10:00
Кількість переглядів: 1733

Ще в давнину високо цінувалися майстри своєї справи, адже неможливо підробити те, що створюється власноруч, з любов’ю.

Рід Одиниць із часів прадіда – Олексія Юхимовича та діда – Івана Олексійовича накопичував знання про обробку деревини та виготовлення виробів з неї. Так, на сьогодні, Юрій (батько) та Вячеслав (син) продовжують справу свого роду.

Певний час Юрій Іванович займався виготовленням меблів та комплектуючих до неї, а з 2014 року впевнено обрав напрямок мисливства, а саме – створення прикладів до рушниць та картин.

Роки йшли – вміння лише вдосконалювались. Так, з 2018 року підтримав батька син Вячеслав, який запропонував нову методику у виробництві – використання техніки з 3D-моделюванням.

Спочатку родина придбала лазерний станок для нанесення різноманітних написів, малюнків та іншого декору на приклад, а пізніше поповнила свою технічну базу фрезерним станком з ЧПУ. Чи пришвидшило це роботу? Однозначно! Тепер тривалість створення одного виробу з 2-3 днів скоротилась до 1 дня без втрати якості, бо ручна робота є невід’ємною складовою цього процесу.

За час роботи над улюбленою справою репутація наших фахівців зміцніла настільки, що їхні вироби є в кожній області України, а з цього року – вже й за кордоном. Ще в 2018 році діяльністю місцевих умільців зацікавився власник YouTube-каналу «Как научиться стрелять» та зняв відповідний ролик-інтерв’ю(https://www.youtube.com/watch?v=um7MQZl0mgs), який набрав не один десяток схвальних коментарів та лайків.

Саме така популярність підштовхнула до активного ведення соцмереж – Instagram та TikTok та створення назви «Сімейна Майстерня». Кожен охочий може побачити як презентацію готового виробу, так і зазирнути безпосередньо у сам процес.

Наші майстри не планують зупинятися на досягнутому та вивченому, бо попереду їх чекають нові непідкорені вершини.

Завідувачка Тарасівського сільського клубу

Людмила Удовиченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора