Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Сімейна майстерня родини Одиниць з Тарасівки

Дата: 26.08.2021 10:00
Кількість переглядів: 1800

Ще в давнину високо цінувалися майстри своєї справи, адже неможливо підробити те, що створюється власноруч, з любов’ю.

Рід Одиниць із часів прадіда – Олексія Юхимовича та діда – Івана Олексійовича накопичував знання про обробку деревини та виготовлення виробів з неї. Так, на сьогодні, Юрій (батько) та Вячеслав (син) продовжують справу свого роду.

Певний час Юрій Іванович займався виготовленням меблів та комплектуючих до неї, а з 2014 року впевнено обрав напрямок мисливства, а саме – створення прикладів до рушниць та картин.

Роки йшли – вміння лише вдосконалювались. Так, з 2018 року підтримав батька син Вячеслав, який запропонував нову методику у виробництві – використання техніки з 3D-моделюванням.

Спочатку родина придбала лазерний станок для нанесення різноманітних написів, малюнків та іншого декору на приклад, а пізніше поповнила свою технічну базу фрезерним станком з ЧПУ. Чи пришвидшило це роботу? Однозначно! Тепер тривалість створення одного виробу з 2-3 днів скоротилась до 1 дня без втрати якості, бо ручна робота є невід’ємною складовою цього процесу.

За час роботи над улюбленою справою репутація наших фахівців зміцніла настільки, що їхні вироби є в кожній області України, а з цього року – вже й за кордоном. Ще в 2018 році діяльністю місцевих умільців зацікавився власник YouTube-каналу «Как научиться стрелять» та зняв відповідний ролик-інтерв’ю(https://www.youtube.com/watch?v=um7MQZl0mgs), який набрав не один десяток схвальних коментарів та лайків.

Саме така популярність підштовхнула до активного ведення соцмереж – Instagram та TikTok та створення назви «Сімейна Майстерня». Кожен охочий може побачити як презентацію готового виробу, так і зазирнути безпосередньо у сам процес.

Наші майстри не планують зупинятися на досягнутому та вивченому, бо попереду їх чекають нові непідкорені вершини.

Завідувачка Тарасівського сільського клубу

Людмила Удовиченко

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора