A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зберегти опішнянський підрозділ Зіньківської лікарні планують силами двох громад

Дата: 25.08.2021 15:04
Кількість переглядів: 309

16 серпня в приміщенні Зіньківської міської ради відбулася робоча зустріч керівництва Зіньківської та Опішнянської територіальних громад, Зіньківської міської центральної лікарні, на якій обговорили важливе для жителів обох ТГ питання – збереження та розвитку інфекційного й другого терапевтичного відділень згаданого вище мед закладу, які розташовані в Опішні, а також МЦЛ загалом.

Із запровадженням медичної реформи в Україні заклади охорони здоров’я перейшли на фінансування своїх послуг за договорами з Національною службою здоров’я. Але далеко не всім цих коштів вистачає не тільки для розвитку, а навіть для існування. І тоді, якщо громади хочуть зберегти на своїй території медичний заклад, їм доводиться брати на себе додаткове фінансування лікарень. У зіньківців та опішнян таке бажання – зберегти – є. Залишається тільки вирішити, як це зробити, адже українське законодавство не завжди дозволяє використовувати ті можливості, які є в однієї ТГ, відносно майна другої громади.

Один із варіантів у цьому випадку – укласти угоди про муніципальне співробітництво. Її, зокрема, й обговорювали учасники робочої зустрічі. Співпрацювати таким чином можна по-різному, наразі громади схиляються до спільної роботи в частині фінансування. Щоправда, процес укладання такої угоди нешвидкий – згідно з прописаною в законодавстві процедурою, у кращому випадку він завершиться до кінця року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора