A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Про оздоровлення дітей Зіньківської територіальної громади

Дата: 25.08.2021 12:23
Кількість переглядів: 358

Серед найважливіших стратегічних завдань виконавчих органів Зіньківської міської ради щодо забезпечення соціального захисту дітей є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок, створення безпечних умов перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Поліпшення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, зайнятість у канікулярний період, запобігання бездоглядності, створення можливості продовжити виховний процес та розвиток творчих здібностей дітей забезпечують організоване оздоровлення та відпочинок.

Організація оздоровлення та відпочинку дітей Зіньківської територіальної громади проводиться відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та Програми оздоровлення та відпочинку дітей Зіньківської територіальної громади на 2021 рік затвердженою рішенням третьої сесії восьмого скликання від 24 грудня 2020 року зі змінами.

Згідно програми на оздоровлення та відпочинок дітей були передбачені кошти в сумі 606,8 тис.грн. Із них з обласного бюджету – 248 тис.грн., місцевого бюджету – 372 тис.грн.

У Зіньківській територіальній громаді протягом літа 2021 року діяла система часткового відшкодування вартості путівки  до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Полтавської області. Всього по Полтавській області функціонувало 20 таких таборів.

Частковим відшкодуванням, в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини від 6 до 18 років, але не більше, ніж 70% від вартості путівки, скористались цього літа 60 дітей нашої територіальної громади.

По пільгових путівках працювали цього літа 4 табори обласного («Еколог», «Горизонт», «Миргородський», «Ерудит») та 2 табори державного («Артек», «Молода Гвардія») підпорядкування.

Влітку 2021 року оздоровились 24 дитини пільгових категорій (без батьківського піклування – 4, діти, батьки яких були учасниками бойових дій – 3, діти-інваліди – 2, внутрішньо переміщені діти – 1, діти, які перебувають на диспансерному обліку – 2, обдаровані діти – 6, діти, учасники творчих колективів – 2, діти працівників бюджетної сфери –3, діти із малозабезпечених родин – 2).

В усіх таборах оздоровлення та відпочинку були створені належні умови для перебування дітей. Діти приїхали з позитивними емоціями, гарними враженнями, новими друзями та наміром наступного року провести літо так же цікаво та змістовно.

                                               Головний спеціаліст відділу освіти та молоді

                                               Людмила Сідак

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора