Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Встановили альтанку та облаштували зону відпочинку у Ставковому

Дата: 25.08.2021 10:31
Кількість переглядів: 352

Без перебільшення, Зіньківщина зустрічає усіх, хто мандрує нашим краєм, обіймами лісів та роздоллям степів. Тож подорожній мимоволі зверне у мальовничий куточок — зону відпочинку «Солоха», що на околиці Ставківського старостинського округу.

Декілька років тому за кошти Ставківської сільської ради тут було встановлено пам’ятник поміщиці Солосі, що заснувала хутір Солоху в XVIII, який з 1964 року має назву – село Ставкове.

Цього року, в рахунок соціальної угоди про співпрацю й партнерство, та за матеріальної підтримки Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, ПП «Картопля Полтавщини», ГПУ «Полтавагазвидобування» придбано ошатну дерев’яну альтанку, підвезено та висипано землю під її встановлення тощо.

Працівниками відділу благоустрою міської ради Ставківського старостату було встановлено альтанку й облаштовано зону відпочинку «Солоха».

Староста Ставківського старостинського округу Володимир Баран ділиться своїми враженнями: «Приємно спостерігати за людьми, які бажають сфотографуватися біля поміщиці Солохи та відпочити компанією у спорудженій альтанці. Не може не радувати й той факт, що всі відвідувачі культурні й пунктуальні, адже сміття викидають до урни, а після себе залишають чисте місце».

У вересні в зоні відпочинку «Солоха» планують встановити велику старовинну гойдалку, а також спорудити огорожу.  

До слова, це місце вже не перший рік користується популярністю. Бувають дні, особливо у вихідні, коли від самого ранку стоять черги людей, аби зробити кілька пам’ятних світлих біля добре відомої всім Солохи.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора