A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Сімейному лікареві вручили ордер на житло

Дата: 23.08.2021 13:11
Кількість переглядів: 1401

Міська рада продовжує роботу з покращення медичних послуг та медобслуговування в сільській місцевості, залучаючи в громаду молодих спеціалістів. Для цього їх, зокрема, забезпечують службовим житлом. Відповідна програма на поточний рік, наприклад, затверджена рішенням сьомої сесії восьмого скликання від 6 травня. Нею передбачено кошти в сумі 504 тис. грн на придбання квартири сімейному лікареві Зіньківського центру первинної медико-санітарної допомоги.

У червні в рамках цієї програми був оголошений конкурс для закупівлі службового житла. 12 липня відбулося засідання конкурсної комісії, на якій відібрали відповідне приміщення. Це рішення депутати на сесії підтримали, і 13 серпня міський голова підписав договір купівлі-продажу на придбання житла. А за п’ять днів було підписано й рішення про видачу ордера на службову (трикімнатну) квартиру лікареві загальної практики – сімейному лікарю Ставківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Зіньківський ЦПМСД» Віталієві Кереченку.

Віталій Віталійович народився 1986 року в селі Лучки Сумської області. Закінчив Харківський медичний інститут та розподілився в Розбишівку Гадяцького району на Полтавщині, де пропрацював чотири роки. Але населення, де він трудився, мало, необхідної кількості декларацій, від якої залежить зарплатня глави молодої сім’ї (Віталій Кереченко одружений, має 11-місячного сина), не набереш. Тож, прочитавши в соціальній мережі «Фейсбук» оголошення, що в Зіньків потрібен сімейний лікар, вирішив спробувати змінити місце роботи. На новому працює з 5 травня.

Віталій Віталійович обслуговує такі села Зіньківської громади, як Ставкове, Кирило-Ганнівка, у Покровське заїжджає «по факту» - якщо є хворі чи потрібно до когось зайти додому. Прийом пацієнтів проводить згідно з графіком. «Веду прийом, поки є люди», - говорить лікар. Окрім населення сіл, фахівець обслуговує зіньківців, які уклали з ним договір. У Ставковому приймає двічі на тиждень, у вівторок та четвер.

Саме під час прийому пацієнтів ми з ним і зустрілися. Лікар розповів, що для роботи в Ставківській амбулаторії йому створені належні умови, є службовий автомобіль, досвідчений, кваліфікований персонал та все необхідне, що потрібно для огляду та допомоги пацієнту на первинній ланці: сечовий і гематологічний аналізатори, апарат ЕКГ, дефібрилятор. У цьому селі реалізовано програму «Доступні ліки».

Відзначає медик і увагу з боку сільського старости Володимира Барана, каже, що той сам навідується в заклад, щоб запитати, чи не потрібна якась допомога, підтримує, коли лікар звертається до нього. Медична сестра амбулаторії Вікторія Безрук, котра працює з 1992 року, висловлюючи думку колективу, розповідає про Віталія Кереченка так: «Він великий професіонал. Проявляє діловий підхід. Усе чітко, ясно, усе розкладено по протоколах і стандартах. Відповідно, коли людина так працює, то є і результат. Пацієнти задоволені, помітно покращується стан їхнього здоров’я. Із персоналом веде себе коректно». Вдалося почути нам і відгуки пацієнтів про лікаря. Так, пенсіонерка Лідія Дрига, яка була в нього на прийомі, говорить, що він хоч і молодий, але відчувається професіоналізм. Уважний, ввічливий, а ще наполегливий як лікар, у тому сенсі, що йому не байдуже ставлення самого пацієнта до свого здоров’я, і це, на думку Лідії Іванівни, - найголовніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора