A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відсвяткували День села у Дейкалівці

Дата: 23.08.2021 11:15
Кількість переглядів: 359

Сонячного недільного вечора, 22 липня 2021 року, жителі Дейкалівського старостинського округу відсвяткували День села.

Свято відбувалось у селі Дейкалівка, яка належить до красивих і древніх поселень. Свій літопис вона започаткувала у кінці 16 на початку 17 ст. там, де річка Мужева впадає у Грунь, з`явилися втікачі та заселили територію, серед яких був козак Захар Дейко, на честь якого і названо село.

На святковий концерт завітали не лише односельці, а й гості з прилеглих територій, щоб разом відсвяткувати важливе для села свято, яке розпочалося з велопробігу дружності, де кожен охочий мав можливість взяти активну участь.

Із вітальними словами до всіх присутніх звернувся перший заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Геннадій Хорошун. Він зазначив, що кожне село має свою унікальну історію, яку необхідно зберігати та пам`ятати.

Директор СТОВ «Благовість» Олександр Яременко також привітав усіх мешканців Дейкалівського округу зі Святом села та побажав миру і злагоди, невичерпної енергії, достатку кожній родині.

Староста Дейкалівського старостату Володимир Загорулько приєднався до всіх побажань та відзначив, що дейкалівська земля багата віковими подіями, а її духовна нива рясніє чудовим багатотрав'ям традицій та звичаїв, яку ми маємо шанувати.

Разом із тим відзначено подарунками жителів села Декалівка: найстаршу мешканку – Федченко Мотрону Федорівну; наймолодших – Кіріла Лютика, Кіру Петруніну, Андрія Заїку, Варвару Кальченко, Уляну Рябко; молодих сімей – Суткових Валентина та Іванку, Рябків Володимира та Альбіну; багатодітних родин – Суткових, Халімонів, Добряків, Ревунів, Сіренків, Ліпнягових; іменниників – Катерину Кальченко, Маргариту Нестеренко, Катерину Добряк, Людмилу Ковтун, Миколу Сука та Сергія Остапенка.

Артисти зіньківського комунального закладу «Міський будинок культури» порадували присутніх чудовою концертною програмою, після якої була проведена вікторина, конкурси та вручення призів переможцям. Усіх бажаючих частували смачною кашею та різними смаколиками.

Завершився захід святковою дискотекою.

Все це було можливе за підтримки керівництва СТОВ "Благовість".

Свято всім сподобалося та надовго залишило приємні спогади у душах мешканців села Дейкалівка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора