A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відсвяткували День села у мальовничій Шилівці

Дата: 22.08.2021 11:17
Кількість переглядів: 357

Шилівка – село, що має багату історію, але найціннішим його скарбом є люди. Шилівська земля дала українській літературі зірок першої величини – талановитих письменників та поетів, зростила чимало артистів, майстрів та аматорів народного мистецтва, пишається своїми жителями, кожен із яких проявив себе у різних галузях.

Саме вчора, 21 серпня, до свого рідного куточка поз’їжджалися люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. Цього гарного сонячного дня Шилівка, як завжди, радо зустрічала своїх дорогих гостей.

О 15 год на місцевому стадіоні тривав футбольний турнір, участь у якому брали 3 шилівські команди (ветерани, молодь та діти) та команди із сусідніх сіл. Переможцям та учасникам на церемонії нагородження було вручено кубки та медалі. Активному вболівальнику, справжньому любителю футболу Юрію Носу подарували м’яча з підписами шилівських гравців.

«Село моє чудове, там на світанні запахи медові, теплом вітрів овіяні степи, а в цьому краї народились ми. Тут стелиться легко дорога до мами, стежина дитинства веде в спориші… Пісенний мій краю, любов моя вічна! Тут пам’ять козацька і слава батьків. Так хочеться довше дивитись у вікна, вдивлятися в очі своїх земляків!» - саме цими словами розпочалася святкова концертна програма у мальовничій Шилівці Зіньківської громади.

На свято у Шилівку завітали поважні гості – перший заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Геннадій Хорошун, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Ганна Перехрест, депутат міської ради Людмила Кімлик-Яроха, староста Шилівського старостинського округу Віра Кімлик, голова ради ветеранів Володимир Прислонський. Теплими і щирими словами вони звернулися до шилівчан, привітали їх з Днем народження рідного села, прийдешніми національними святами – Днем прапора та Днем Незалежності України, висловили подяку всім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у його розвиток та добробут, всім тим, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села, підтримує в ньому порядок.

Село по-справжньому багате тоді, коли в ньому народжуються дітки. Цього року до 3-х шилівських родин завітав лелека, тож подарунки від міської ради отримали найменші жителі – Артем Левошко, Дарина Гусар та Степан Легунов.

У народі кажуть: «Життя прожити – не поле перейти». Маючи у серці любов, розуміння, терпіння і великий життєвий досвід, своє сімейне вогнище бережуть родини, які цього року святкують золоте весілля, серед них: Іщенко Микола Іванович та Надія Іванівна, Гончар Ілля Петрович та Світлана Петрівна, Діщенко Володимир Михайлович та Валентина Іванівна. Рубінове весілля нещодавно відсвяткувала родина Кімликів Олександра Володимировича та Валентини Іванівни. Цього року в Шилівці народилися 4 молоді родини – Халімонів Олександра та Віталіни, Безвіконних Андрія та Валерії, Колєсніків Олександра та Аліни, Матюшенків Віталія та Юлії. Всім родинам було вручено цінні подарунки.

Шилівка пишається своїми мудрими та зрілими людьми, надзвичайно добрими та працьовитими жінками, серед яких: Ганна Василівна Костенко, Євдокія Іллівна Торопенко та Дарія Максимівна Матяш. Для найстарших жителів села лунало музичне вітання та було вручено приємні подарунки.

День села – важлива і хвилююча подія для кожного його жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості. Організаторам вдалося знайти свій дуже оригінальний підхід до його проведення, а жителі з великим ентузіазмом підтримали це.

Для своїх земляків та гостей артисти та аматори сільського клубу подарували святковий концерт. Чудові пісні, запальні танці, сценки – всі намагалися показати свої найкращі таланти та дарували присутнім своє тепло та посмішки.

Шилівські господині приготували вдосталь різноманітних смаколиків – смачні вареники, пухкі пироги, різноманіття каш на будь-який смак, частування гостей запашним короваєм.

Упродовж усього свята звідусіль лунав щирий та дзвінкий сміх дітей, які весело стрибали на гірках, куштували солодощі, грали в ігри, розважалися та брали активну участь у безпрограшній дитячій лотереї. Панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що День села – це свято єднання.

Протягом дня всі охочі могли помилуватися неповторними виставками місцевих умільців, зробити фото у чудових фотозонах, відчути колорит цього села тощо.

Шилівська родина щиро дякує за допомогу у проведенні свята Зіньківській міській раді, ТОВ «Бурат-Агро», ТОВ «Відродження», СФГ «Фаворит», Олександру Нонці, Юрію Феньку, Павлу Довбні, Олегу Бровку, Миколі Каленіченку, Валентині Пилипенко, Віталію Голяченку, Віталію Пазиничу, Людмилі Фалько, Тетяні Бражник, Володимиру Кащенку, Сергію Кімлику та Григорію Шилу. 

Від імені всіх жителів Шилівського старостату та від себе особисто староста села Віра Кімлик висловлює подяку за створення креативних фотозон Тамарі Кащенко, Олені Ященко, Віктору Мирошниченку, Сергію Горобію та Олександру Нечитайлу, працівникам благоустрою - Світлані Костирко, Володимиру Рябцю та всім небайдужим односельцям за допомогу в наведенні ладу на території села та стадіону, зокрема.

Святкували День села аж до опівночі, людям зовсім не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції та радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини у Шилівку.

Вранці Шилівка знову перетворилася на тихе й спокійне село, де кожен житель зосередився на своїх особистих справах.

Село Шилівка – невелике, але затишне, комфортне і привітне. Але усі його здобутки були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, свято бережуть традиції та передають їх у спадок молодому поколінню. Тож нехай і надалі село процвітає, народжуються і виростають дітки, онуки славлять свої родини, щасливими будуть батьки, спокійно і захищено почувають себе люди поважного віку. Хай біда оминає шилівські оселі, а кожен день приносить тільки радісні новини!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора