A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Святкували День села Загрунівка

Дата: 20.08.2021 12:03
Кількість переглядів: 469

Жителі Загрунівського старостату святкували православне свято Преображення Господнє по-особливому, 19 серпня відзначили День села. 

До Загрунівки в цей день завітало багато гостей, так як тут панував чудовий, веселий настрій як в дорослих, так і в дітей. Розпочалося з Божесвенної літургії, де всі бажаючі мали змогу освятити кошики, наповнені фруктами. Потім учасники, гості та запрошені зібралися в центрі села на відкриття спортивних змагань. Молодь брала активну участь з таких видів спорту: волейбол, міні-футбол, перетягування канату, гирьовий спорт, теніс, дартс та шашки. Суддею змагань був колишній вчитель фізкультури Загрунівської школи Батьковський Олександр Михайлович. Переможцям були вручені кубки та медалі. Швидко збіг час для вболівальників та учасників спортивних змагань.

Урочиста частина свята продовжилася у сільському будинку культури, куди поспішали всі жителі Загрунівки, а також гості із сусідніх сіл. На свято завітали заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Альона Олексіївна Кришталь та староста Загрунівського старостату Тетяна Юріївна Горбатій. Вони привітали всіх присутніх зі святом та побажали селу розквіту, а його жителяв всіх земних благ.

Під час урочистої частини відзначили наймолодшу жительку Монастирьову Алісу та найстаріших жителів: Барило Анастасію Григорівну, Павлушка Олексія Олександровича, Штефан Ганну Петрівну, Проценко Марію Борисівну, Яхно Марію Павлівну, Шкуру Марію Іванівну. А також сімейні пари, що прожили не один десяток років в мирі та злагоді: Барил Григорія Гнатовича та Марії Олексіївни, Череванів Михайла Омеляновича та Ганни Іванівни, Папірних Володимира Миколайовича та Любові Павлівни, Монастирьових Олексія Михайловича та Наталії Яківни, Савченків Олександра Вікторовича та Марії Іванівни, Бондаренко Анатолія Вікторовича та Валентини Олексіївни, Теслі Володимира Володимировича та Любові Миколаївни. Кожному з них були вручені квіти й подарунки. Музичні вітання лунали для воїнів АТО, інтернаціоналістів, матерів та для всіх жителів села. Святкову концертну програму підготували та провели учасники художньої самодіяльності Сиверинівського сільського клубу.

Після завершення концерту всіх присутніх на святі пригощали пирогами і козацькою кашею, яку приготувала місцева господиня Лариса Маловічко.

Під час проведення свята найбільшу радість отримали діти, для яких було організовано веселі розваги, а всі бажаючі мали змогу переглянути виставку народних умільців-вишивальниць: Недоступ Світлани, Височенко Надії, Зуй Ольги та Богомол Валентини. У приміщенні будинку культури та на подвір`ї були оформлені чудові, креативні фотозони.

А на завершення – святкова дискотека та чудовий феєрверк, благодійно наданий місцевим жителем Цурапою Олександром.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора