A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відсвяткували День села у Пірках

Дата: 16.08.2021 15:59
Кількість переглядів: 319

Гарної літньої днини, у неділю, 15 серпня, пірчанська родина Зіньківської територіальної громади весело та гучно святкувала День рідного села.

Село Пірки – це велика родина: лікарі, вчителі, інженери, тваринники, землероби, які живуть поряд та за межами села, але його дорогами пробігло босоноге дитинство та роки юності. Берегти славні традиції, звичаї та свята рідного села, примножувати здобутки його на радість дітям, берегти село, не цуратися його свят і буднів – святий обов’язок кожного. Адже у дорогому серцю отчому домі залишилися їхні колиски й спориші, перші радощі й печалі. Хоча багато пірківців виїхали в місто, та душа так само, як і в дитинстві, птахою лине туди, де глибоко в землю вросло коріння їхнього роду.

Розпочалося святкування Дня села Пірки з урочистого концерту артистів та аматорів Пірківського сільського клубу, до якого організатори підійшли відповідально, з творчістю та гумором. Готувалися серйозно, адже таке дійство буває лише раз на рік.

З вітальними словами та щирими побажаннями до жителів Пірок звернулися перший заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Геннадій Хорошун та староста Тарасівського старостинського округу Олена Ващук. Вони побажали всім присутнім миру, достатку та закликали до співпраці у розбудові Зіньківської громади. Зазначили, що історія села Пірки, його самобутність є частинкою історії нашої громади, яку творять люди – працьовиті, відданість та любов  яких до рідної землі заслуговують на велику повагу.

Доброю традицією на святах є привітання ювілярів та нагородження жителів села подарунками від міської ради. Так, у номінації «Найстарші жителі села» були нагороджені Марія Григорівна Рудь, Євдокія Михайлівна Мотренко, Пелагея Йосипівна Фалько; «Наймолодші жителі села» ?- Анна Ткаченко та Дарія Храпач; молоде подружжя - Геннадія та Ольги Храпачів, подружжя Івана Митрофановича та Катерини Іванівни Шамраїв, які живуть разом в шлюбі 65 років та «золоті» ювіляри – подружжя Василя Федоровича та Галини Дмитрівни Овчаренків, родини, які мають троє і більше дітей – Руслана Васильовича та Галини Миколаївни Гриньків, Віктора Петровича та Любові Леонідівни Матусів, Валерія Івановича та Світлани Григорівни Таталаїв, Миколи Михайловича та Тетяни Володимирівни Фальків, Михайла Івановича та Галини Вікторівни Нерозь. Привітали й тих жителів, у яких власне День народження співпало з Днем народження села, серед них – Ганна Миколаївна Яременко та Анастасія Костенко. Для всіх них від артистів та аматорів сільського клубу лунали музичні вітання.

На святі звучали слова вдячності та вітання односельцям, які брали участь в антитеростичній операції на Сході України, це – Михайло Іванович Нерозя, Олег Олексійович Удовиченко, Володимир Вікторович Костенко, Микола Михайлович Храпач, Микола Андрійович Храпач, а також присутньому на святі ветерану афганської війни Анатолію Анатолійовичу Міщенку.

До уваги пірківців та гостей були представлені виставки та різноманітні фотозони. Присутніх пригощали короваєм, смачною кашею та капусняком. Для наймолодших були організовані веселі розваги. Все це створювало атмосферу святковості.

Відшуміло, відгриміло свято, а у всіх присутніх залишилися теплі спогади на душі та очікування наступного свята.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора