A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вперше у Зінькові на Центральній площі міста відбувся медовий ярмарок

Дата: 15.08.2021 10:21
Кількість переглядів: 394

 «Свято меду» започатковане міською радою  та проводилось 14 серпня, в день, коли вся Україна святкувала велике православне свято Маковея (Медовий Спас) та напередодні Дня пасічника.

І хоч Зіньківщина святкувала вперше, проте свято вдалось на славу. На Ярмарковій площі пасічники Зіньківської, Опішнянської та Гадяцької громад розташували свої ятки, демонструючи різні види меду та продукцію бджільництва.

Вони ділилися зі всіма охочими своїми секретами: як розводити та доглядати за бджолами, як отримати різні види меду та як лікуватися за допомогою бджіл.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Максименко, побажав усім міцного здоров’я, добробуту та солодкого життя, представив гостей свята, які завітали на ярмарок – директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергія Фролова, голову спілки обласного об’єднання «Полтавський пасічник» Наталію Сенчук.

Цього дня невтомні та працьовиті, наполегливі та вірні своїй справі представники галузі бджільництва Юрій Пацула та Олександр Силка були відзначені Грамотами департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації, які з найкращими побажаннями нових здобутків вручив директор департаменту.

Після вітальних слів міського голови і гостей ярмарку свято вирувало веселим гомоном відвідувачів та чудовими й яскравими виступами артистів комунального закладу «Міський будинок культури», аматорів та колективів народної творчості сільських будинків та клубів нашої громади.

Свято поєднало в собі веселощі, розваги, пісні, танці, частування різноманітними смаколиками, тематичні фотолокації, дискотеку та ярмарок-продаж.

Усі, хто відвідав солодкий фестиваль, мали гарну нагоду познайомитись із пасічниками, дізнатись багато цікавого про їх пасіки, яку продукцію вони виробляють, придбати за роздрібними й оптовими цінами мед, квітковий пилок, пергу, віск, маточне молоко та іншу пасічну продукцію.

За словами Віталія Троня, представника з Охтирки, такі фестивалі-ярмарки напередодні Дня пасічника та свята Медового Спасу мають відбуватися кожного року, щоб популяризувати медову продукцію. Головне те, що всі задоволені – все було душевно та святково.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора