A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

На стадіоні «Старт» облаштують зони для різних видів спорту

Дата: 13.08.2021 13:00
Кількість переглядів: 686

Спорт великих досягнень починається з відповідного виховання молоді як у великих, так і в малих містах і селах, із розвитку в них спортивної інфраструктури. І це повинні бути не просто спортмайданчики – серйозні об’єкти. І згадувати про це потрібно не лише перед олімпіадами чи світовими чемпіонатами. Так вважає народний депутат України, голова депутатської групи «Довіра» Олег Кулініч і веде активну роботу в цьому напрямку у своєму, 147-му, виборчому округу. Торік, наприклад, на встановлення нових трибун із пластиковими сидіннями для глядачів на стадіоні «Старт» у Зінькові він залучив 4,9 млн грн. Цього року працює над залученням фінансування з державного бюджету на продовження реконструкції даного об’єкту, його комплексне оновлення.

– Завдання – зробити стадіон одним із кращих на Полтавщині. Міська рада, звичайно, підтримує такі, спрямовані на розвиток громади, її жителів, ініціативи, – сказав Зіньківський міський голова Сергій Максименко.

На сьогодні влада активно працює над змінами в конфігурації стадіону. Тут планується підвести комунікації до головної трибуни, оновити огорожу, пробурити свердловину для поливу покриття на футбольному полі та зробити дренажну систему, туалети, облаштувати нові, більш широкі бігові доріжки зі спеціальним покриттям, зони для занять легкою атлетикою, воркаутом (вправами на вулиці – прим. ред.), волейболом та іншими видами спорту. Наразі в громаді замовили розробку відповідних проєктів, узгоджують деталі по них. Для цього 9 серпня на стадіоні провели нараду за участі міського голови, його заступників, керівників структурних підрозділів виконавчого комітету міськради, радника голови обласної ради, представників компаній-проєктантів.

Найперше збираються реалізувати встановлення мультифункціонального майданчика. Підготовчі роботи по цьому об’єкту бере на себе громада (їх треба виконати до жовтня), облаштування покриття – облдержадміністрація, розповів заступник Зіньківського міського голови Олександр Тесля.

Розпочати комплексну реконструкцію стадіону планують цього року, продовжити – 2022-го. Орієнтовна вартість запланованих робіт – близько 30 млн грн.

Завдяки такому оновленню «Старт» зможе стати одним із найкращих спортивних об’єктів Полтавщини, приймати не тільки змагання регіонального, а й національного рівнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора