A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Олександр Запорожченко – про перспективи розвитку міської лікарні

Дата: 13.08.2021 14:06
Кількість переглядів: 458

На сьогодні завданням №1 для всіх: влади, мед закладу, себе особисто новій очільник КНП «Зіньківська міська центральна лікарня» Олександр Запорожченко вважає повернення довіри населення.

- Ми повинні зробити так, що, якщо жителям громади буде потрібна медична допомога, вони могли прийти сюди й отримати її, принаймні, той обсяг послуг, який ми можемо надавати у своїй лікарні, - говорить керівник. – Звісно, мова не йде про таке спеціалізоване лікування, як у офтальмологічному стаціонарі, чи якісь операції на серці. Але загальну хірургію, терапію, усі поліклінічні види треба зберегти. І розвивати. Плануємо працювати в цьому напрямку.

Нині відповідно до договорів із Національною службою здоров’я України (НЗСУ) медичний заклад надає послуги в рамках семи пакетів. Це хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, ведення вагітності в амбулаторних умовах, стаціонарна медична допомога пацієнтам із гострою респіраторною хворобою, профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах та ін.

- У лікарні добре працюють отоларингологи. Колись тут було навіть відділення, до якого приїжджали з інших районів. На сьогодні це непотрібно – більшість лор-патологій лікують у кабінетах. Наші отоларингологи виконують багато оперативних втручань. Нехай і невеликі, але це ті операції, які найчастіше необхідні. Хочемо придбати для цих спеціалістів лор-комбайн (автоматизована установка з набором різних функцій, потрібних для повноцінного огляду отоларингологом), розраховуємо на підтримку влади в цьому питанні. Такий апарат дозволить більш точно проводити діагностику, розпізнавати захворювання, - розповідає Олександр Володимирович.

Також у планах – запустити роботу з уже придбаною лапароскопічною стійкою німецької фірми Kalr Storz, яка дозволяє робити майже всі хірургічні, гінекологічні операції в животі (наразі люди задля цього їздять в інші міста). А ще в лікарні мають потребу в терапевті. І готові сприяти влаштуванню фахівця. За словами т.в.о. директора КНП «Зіньківська міська центральна лікарня», нині позиція влади така: якщо приїжджає лікар, який буде реально працювати, його забезпечують житлом.

- У нас є фахівець, який може робити фібро гастроскопію, і назріла необхідність у придбанні апаратури, що дозволяла б фіксувати це на відео та фото. Така вимога НЗСУ, яку треба виконати, якщо хочемо отримати два додаткових пакети послуг. Нацслужба здоров’я оплачує лише ті обстеження, які були зафіксовані. Влада в цьому починанні нас підтримує.

Але найбільше, чого потребують нині в МЦЛ, - це капітальний ремонт приміщень.

Судячи з того, що я побачив при огляді всього господарства, його тут не проводили ніколи – хіба що косметичний. Але це не той ремонт, який має бути в сучасному медзакладі. Звісно, таке питання за один рік не вирішити. Однак за це потрібно братися й робити. Місцева влада вже подбала про оновлення відділення, де в нас розташована нині реанімація. Якісь нагальні проблеми ми розв’язуємо своїми силами. Наприклад, ремонтуємо дах у поліклінічному відділенні, виготовляємо проект капітального ремонту педіатричного. У чотириповерховому корпусі лікарні повністю оновили покрівлю. Тепер можемо щось ремонтувати й усередині.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора