A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Сесія міської ради: нові програми на три – п’ять років, нова освіта, нові-старі земельні питання

Дата: 13.08.2021 13:25
Кількість переглядів: 423

Третє пленарне засідання, яким завершували восьму (позачергову) сесію Зіньківської міськради восьмого скликання, розпочалося з представлення результатів виборів.

 

Про них присутніх поінформував голова міської територіальної виборчої комісії Вячеслав Кльоз. Депутатський корпус одноголосно ухвалив рішення визнати повноваження нового депутата Наталії Таран, яка ввійшла до складу міської ради замість загиблого колеги. Після цього електронною системою голосування в сесійній залі було зареєстровано 18 депутатів.

Відповідно до закону «Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування», який передбачає ухвалення програм у різних сферах діяльності не менш, як три роки, депутати затвердили на 2022-2024 роки програми благоустрою населених пунктів Зіньківської міської територіальної громади; розроблення містобудівної документації ТГ; розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Зіньківський центр первинної медико-санітарної допомоги»; безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами в разі амбулаторного лікування окремих груп населення громади; забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю технічними засобами для використання в побутових умовах; розвитку та фінансової підтримки КНП «Зіньківська міська центральна лікарня»; зайнятості населення громади; розвитку місцевого самоврядування ТГ; розвитку освітньої галузі територіальної громади; оздоровлення та відпочинку дітей громади; підготовки молоді Зіньківської громади до військової служби та призову до лав Збройних Сил України; захисту населення ТГ і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; підтримки соціально-вразливих верств населення Зіньківської територіальної громади «Турбота»; із питань захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, у Зіньківській територіальній громаді; підтримки та розвитку культури ТГ; розвитку фізичної культури й спорту громади; заходів із відзначення державних і професійних свят, ювілейних дат, здійснення представницьких та інших заходів Зіньківської громади; забезпечення діяльності комунальної установи «Трудовий архів» виконавчого комітету Зіньківської міської ради; а також на 2022-2025 роки програми розвитку дорожнього господарства й фінансової підтримки житлово-комунального господарства ТГ.

Окрім того, депутати внесли зміни до річних програм благоустрою населених пунктів міської територіальної громади, безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами в разі амбулаторного лікування окремих груп населення ТГ, а також розвитку освітньої галузі громади.

Рішенням сесії було змінено назву Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Зіньківської міської ради Полтавської області. Тепер це Тарасівська гімназія Зіньківської міської ради.

Також депутатським корпусом проведено перерозподіл видатків по головних розпорядниках коштів бюджету територіальної громади на 2021 рік. Зокрема, перенаправлено гроші на співфінансування з обласним бюджетом на придбання ноутбуків для загальноосвітніх закладів ТГ на суму 976,7 тис. грн, придбання п’яти мультифункціональних спортивних тренажерів на 240 тис. грн, проведення святкових заходів, приурочених до Дня міста, свят сіл, Дня незалежності України та медового ярмарку, на 226 тис. грн. Додатково направлено 115 тис. грн на поточний ремонт доріг.

Ухвалено рішення стосовно зміни юридичних адрес фінансового управління та трудового архіву.

Депутати затвердили розпорядження міського голови та укладені ним у міжсесійний період договори.

На виконання закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на сесії перейменували вулицю Фрунзе в селі Левченки на Пасічну та вулицю Куйбишева в селі Матяші на Лугову.

Депутатським корпусом також було внесено зміни до переліків об’єктів комунальної власності І та ІІ типів для передачі в оренду, а також до переліку об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації 2021 року.

Окремий блок питань порядку денного стосувався земельної сфери. У нього було внесено 433 питання з врегулювання земельних відносин, із них 123 – ті, розгляд яких відклали на другому пленарному засіданні 9 липня.

Слід зазначити, що у зв’язку з останніми змінами в законодавстві наразі для ухвалення рішення щодо безоплатної передачі земельної ділянки комунальної власності в приватну (крім земельних ділянок, що перебувають у користуванні громадян, та випадків передачі земельної ділянки власнику розташованого на ній житлового будинку, іншої будівлі, споруди) потрібні дві третини голосів депутатів від загального складу, тобто для нашої ради – не менше 18. У другому пленарному засіданні брали участь лише 16 депутатів (вісім депутатів від «Рідного міста» з безпідставних, надуманих причин відмовились від брати участь у сесії), а тому рішення щодо передачі у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства не були ухвалені. Це викликало значне незадоволення громадян, які очікували на відповідні рішення. Тоді їх деякою мірою заспокоїла надія, що питання розглянуть на наступному пленарному засіданні, тобто тому, що відбулося 6 серпня.

Відповідно до вимог чинного законодавства всі проєкти рішень із земельних питань, які вносили до порядку денного третього пленарного засідання, пройшли погодження старост, юридичного відділу міської ради та були попередньо розглянуті на профільній земельній комісії. По кожному клопотанню остання ухвалила відповідні рішення.

Враховуючи, що на третє пленарне засідання зареєструвались 18 депутатів – дві третини від загального складу, розгляд земельних питань розпочали з затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачі останніх у власність, які були відкладені на другому пленарному засіданні. Із 104 питань рішення ухвалили лише по 22-х. Не знайшли підтримки 82 проєкти рішень, із яких 38 – по учасниках бойових дій. Депутатом обласної ради Андрієм Удовиченком була озвучена позиція обранців від політичної партії «Рідне місто» – не передавати земельні ділянки у власність громадянам – учасникам АТО, які не проживають на території ТГ. По решті, 44 заявниках, хоча вони є жителями громади, проєкти не одержали достатньої кількості голосів, а отже, рішення по них не ухвалили. Так, зокрема, жителі Покровського старостату (більшість із них є працівниками товариства «Октан», зареєстрованого на території Зіньківської громади, що справно сплачує до міського бюджету всі податки та збори), які згідно з наказами Держгеокадастру отримали відповідні дозволи, виготовили документацію з землеустрою, мають витяги з державного земельного кадастру про земельні ділянки та у яких всі документи відповідають чинному законодавству, були попередньо підтримані профільною комісією та рекомендовані для внесення до порядку денного пленарного засідання, не отримали відповідних рішень про затвердження проєктів землеустрою та передачі ділянок у власність, тому що жоден із депутатів «Рідного міста» не підтримав ухвалення таких рішень. 136 питань будуть повторно внесені на розгляд чергової сесії міської ради.

Варто зауважити, що більшість земельних питань на сесії розглянули та ухвалили по них відповідні рішення, в основному за рахунок голосів депутатів від політичних партій «Довіра», «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «За майбутнє».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора