A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Бажаєте води – не поливайте!

Дата: 13.08.2021 10:48
Кількість переглядів: 267

Минулого тижня в селі Проценки вийшов із ладу водяний насос. Без  водопостачання залишилось понад 60 сільських дворів, об’єкти соціальної  сфери села.

Через цьогорічну неймовірну спеку водокористування збільшилось врази. Частина населення використовувала воду для  поливу городів. І саме це в основному спричинило несправність обладнання. Наслідком цілодобової роботи насосного агрегату стало те, що село залишилось без водопостачання.

До ліквідації аварії взялися зранку наступного дня. Було встановлено запасний насос, який уже до вечора вийшов з ладу з тієї ж причини.

Мій  мобільний  телефон  не  замовкав усі  два дні. Усіх  цікавило лише  одне:  коли  в  систему  надійде вода.  На жаль, було мало  таких  людей, які б пропонували  допомогу. Але  ми її отримали.

Міська  рада  двічі направляла до  водонапірної  вежі в село Проценки автокран, оплатила  його  переїзд та  роботу, працівники  енергетичної  служби району ліквідували пошкодження  електролінії, що була підведена до  апаратури.

Запасного насосного  агрегату  більше  не  існувало, не мали ми й  коштів на  його придбання або ремонт (на такі цілі гроші збирають із водокористувачів).

Допомогли розв’язати цю проблему працівники комунгоспу. Вони  перебрали декілька  несправних  насосів, склавши один  робочий. До речі, для  цього залучили колишнього свого працівника, ветерана праці. Небайдужі  проценчани допомагали в роботі.

Такої ситуації, напевно, не виникло б, якби в кожному дворі був лічильник води. Щоб не установлювати їх у подальшому, утримайтеся від надмірного використання ресурсу. Щоб село й надалі було з водою, не поливайте  огороди!

     Староста Проценківського старостинського округу 

В.Ф. Хрипко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора