A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Чергове засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 13.08.2021 09:36
Кількість переглядів: 238

На черговому засіданні виконавчого комітету Зіньківської міської ради, яке відбулося 11 серпня цього року, розглянуто цілий ряд важливих питань для розвитку громади.

Так, членами виконкому було підтримано План заходів з підготовки та відзначення державних свят – Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України. Заходами передбачено проведення мітингів, урочистих зборів, святкових концертів у населених пунктах громади, вшанування захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Начальником відділу культури, спорту та інформаційного забезпечення Кімлик-Ярохою Л.А. проінформовано членів виконкому про організаційні заходи щодо підготовки до святкування Дня міста Зінькова та 78 річниці від дня визволення міста від фашистських загарбників.

На засіданні виконкому заслухано звіт виконуючої обов’язки начальника відділу освіти та молоді Сідак Л.С. щодо стану готовності дошкільних та навчальних закладів громади до нового навчального року. Сідак Л. С. зазначила, що завершується процес припинення діяльності філії «Зіньківська загальноосвітня школа І ступеня» Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1», проводиться реорганізація Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у Тарасівську гімназію з приєднаною початковою школою, Кирило-Ганнівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів та Артелярщинська початкова школа стануть філіями Ставківського опорного закладу, а Новоселівський навчально-виховний комплекс – філією Дейкалівського опорного закладу.

Послуги із загальної середньої освіти надаватимуть 19 закладів, з них –п’ять філій та 14 закладів з статусом  юридичної особи.

Станом на 11.08.021 року до закладів загальної середньої освіти зараховано 2165 учнів у 161 клас (2020 рік – 2145 учнів, 160 класів). Для формування мережі класів прийом заяв від батьків триватиме до 31 серпня, а тому остаточна чисельність школярів і відкритих класів буде визначена станом на 05 вересня. Якщо у попередньому році розпочали навчання 209 першокласників то у 2021році  вже зараховано 194 учні. По місту Зіньків – 108 учнів у чотирьох класах (2020 рік – 123 учні, у п’яти класах). Прийнято заяви на навчання у першому класі: по Зіньківському ліцею імені М.К.Зерова 62, по Опорному закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1» – 45.

Не відкриється перший клас у Лютенсько-Будищанському закладі загальної середньої освіти із-за відсутності дітей шестирічок

У Артелярщинському, Бірківському, Власівському, Кирило-Ганнівському, Новоселівському та Пишненківському закладах освіти також не буде сформовано перші класи, так як чисельність учнів від 2 до 4 осіб. Для цих дітей буде організоване індивідуальне навчання.

Освітній процес у закладах загальної середньої освіти громади здійснюватиме 452 основних педагогічних працівників та 203 працівників обслуговуючого і технічного персоналу. У новому навчальному році потребуватимуть підвезенню близько 500 дітей закладів загальної середньої освіти, що проживають за межею пішохідної доступності. Їх підвіз до навчальних закладів забезпечуватиме одинадцять шкільних автобусів, які приведено у відповідність до експлуатаційних норм, крім шкільного автобуса Проценкіської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, на ремонт якого оголошено тендер. До завершення регламенту цього закладу підвіз забезпечуватиме шкільний автобус Опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1».    .

Чисельність вихованців закладів дошкільної освіти громади залишається в межах попереднього навчального року, близько 900 осіб. Продовжується модернізації дошкільної освіти, приведення освітнього процесу до повної відповідності державному стандарту. Освітній процес в закладах дошкільної освіти забезпечуватимуть 86 педагогічних працівників та 97 працівників обслуговуючого і технічного персоналу.

Послуги з позашкільної освіти надаватимуть будинок дитячої та юнацької творчості, станція юних техніків та спортивна школа, Очікується кількість вихованців, які відвідуватимуть ці заклади близько 800 осіб.

Для успішного початку навчального року і опалювального сезону реалізовано ряд заходів. Зокрема проведено технічне обстеження стану тепло-, водо- та каналізаційних мереж. За результатами роботи складено акти. Проведено лабораторне вимірювання опору розтікання на основних заземлювачах, заземлених магістралях і устаткуванні, перевірку ізоляції силових кабелів електроживлення, електромереж та перевірку повного опору петлі фазануль. Виготовлено акти перевірки вентиляційних та димових каналів, повірені коректори об’єму газу, лічильники і газосигналізатори, також пройдено навчання операторами котелень та відповідальних за газове і теплове господарство. Проведено заготівлю 684 м. куб. дров. Оголошено торги на 105 т. вугілля для Бірківського, Новоселівського, Проценківського закладів загальної середньої освіти.

На засіданні виконавчого комітету розглянуто та підтримано одноголосно пропозиції щодо кандидатур до складу конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Зіньківська міська центральна лікарня» Зіньківської міської ради Полтавської області від органу управління КНП «Зіньківська МЦЛ» виконавчого комітету Зіньківської міської ради .

Члени виконкому підтримали проекти рішень про присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, домогосподарству, про затвердження акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, про затвердження форми Інформаційних карток адміністративних послуг відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Зіньківської міської ради, акт № 1 засідання комісії по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам від 10 серпня, на якій розглянуто звернення жителя громади, про першочергове забезпечення дровами для опалення житлових будинків громадян з інвалідністю І-ІІ груп та учасника АТО, про надання матеріальної допомоги на лікування та поховання мешканців громади.

У «Різному» розглянуто стан вакцинації від COVID-19 жителів громади, працівників освіти, медицини, поліції, МНС, закладів по наданню соціальних та інших послуг. Медичні заклади Зіньківської громади мають у наявності достатню кількість вакцини для громадян та запрошують зіньківців пройти щеплення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора