A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

"Зіньківські парубки" підкорили Чигиринщину

Дата: 06.08.2021 11:53
Кількість переглядів: 514

Уже шостий рік поспіль у червні на славній козацькій Чигиринщині відбувається народне свято «Гармоністе, дзвінко грай». Його започаткували в селі Тіньки, ініціатором стала місцева сільська рада на чолі з головою Віктором Харченко та дійсно талановитими гармоністами-організаторами Андрієм Стусенко та Олександром Міщенко. Ці молоді хлопці щиро вболівають за популяризацію української гармоні на теренах Черкащини.

Цьогоріч у приміщенні Будинку культури - філії Центру культури, дозвілля та спорту Чигиринської міської ради зібралися шанувальники гармоні не лише села, а й численні гості з усієї України. Для багатьох учасників фестивалю ця земля стала традиційним місцем зустрічі, адже тут збираються  ті, для кого народна музика та пісня стали частиною життя.

Поціновувачі фольклорного мистецтва з різних міст України, а також місцеві музики,  подарували глядачам незабутні емоції. По завершенню фестивалю його учасники отримали Подяки та цінні подарунки.

Не вперше на цьому святі побували і наші чудові хлопці –  аматорський колектив «Зіньківські парубки»( Плінча Микола Васильович, Падун Сергій Васильович, Яременко Валерій Іванович). Вони виконали жартівливі пісні та грали на музичничних інструментах – гармошці, бубоні та барабані. Запальні хлопці зірвали бурю аплодисментів глядачів цього свята, які оцінили високу майстерність  музикантів-аматорів.

Ось вже майже 40 років учасники аматорського колективу популяризують українську пісню, гру на музичних інструментах та дарують радість й позитивні емоції багатьом мешканцям нашої громади. Жодне свято, весілля або просто дружня зустріч не обходиться без участі талановитих, креативних, енергійних зіньківських парубків.

Участь у фестивалі «Гармоністе, дзвінко грай» для наших аматорів мала велике значення і саме тому вони звернулися до народного депутата України Олега Кулініча, який надав спонсорську допомогу на організацію поїздки.

Учасники колективу «Зіньківські парубки» вдячні народному депутатові України Олегу Кулінічу за підтримку в організації поїздки.  Велика подяка від них і вічна пам’ять - секретареві Зіньківської міської ради, помічникові нардепа Сергієві Хрипку.

Фото без описуФото без опису         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора